Riesling.JPGRiesling 
(Alsace) 

Vinár Humbrecht rezonuje nielen v Alsasku, ale má výbornú reputáciu i Paríži. Jasný dôkaz, že sa pohybujeme vo vysokej lige. Z  otca na syna už od roku 1620. A dovoľte pripomenúť, že v Alsasku sa robia najlepšie biele vína na svete. Na tento som osobne čakal roky. Veľký vinár s reputáciou, z regiónu Alsasko a riesling: to je priam svätá trojica.

Nepochybne suchý, výborne zladí Vaše rybky (pstruh, kapor, filety,…), plody mora či jedlá z kapusty (pokojne i klobása, mäso, kapusta), ale i jedlá s roztopeným syrom. Skúste francúzske zemiaky preložené topiacim sa syrom alebo rizoto s postrúhaným syrom: fantázia! Vysoká latka pre biele suché vína. Čakali sme a je tu! Prajeme veľký zážitok!

Archivácia- ideálne k okamžitému pôžitku. Doba zrenia 3-5 rokov. Vychladiť na 8-10°C, ak ho máte z pivnice pri 13°C, uložiť do chladničky na 4-5 hodín. Na stole udržiavať v chladenom boxe.

Ročník: 2012
Apelácia: Appellation Alsace Contrôlée
Odroda: Riesling
Alkohol: 12,8%